Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį
Šiuo metu prekę stebi 1 žmonės

Atgal Vaza 270 mm skaidri | clear

Prekės kodas: 6411923667272
Įkvėpto daugybės ežerų gimtojoje Suomijoje, dizaino legendos Alvaro Aalto bangos (suomių kalba „aalto“) sukėlė cunamį, kai 1937 m. nugalėjo pasaulinėje parodoje Paryžiuje. Nuo tada Aalto bangos tapo nesenstančiu Skandinavijos namų dizaino simboliu ir kūrybiniu jo parašu nuo architektūros iki stiklo gaminių. Kiekviena ikoninė Aalto vaza yra pučiama, tada pjaustoma ir keletą kartų poliruojama rankomis „Iittala“ stiklo gamykloje. Skaidraus stiklo vaza yra ypač universali ir nepaprasta namų interjero puošmena. Naujo dydžio Aalto vaza puikiai atskleidžia aukštų gėlių grožį. Ypatinga dovanų idėja.
299.90 €
Turime sandėlyje
Pirkti

Priežiūros instrukcijos

Priežiūros instrukcijos


Tik rankinis plovimas

Dizaineriai

Alvar Aalto

Alvar Aalto, gimęs 1898 m. Kuortane, buvo unikalaus stiliaus ir išskirtinio talento asmenybė. Išgarsėjo kaip modernios architektūros meistras. Jis glaudžiai dirbo kartu su savo žmona Aino Aalto.

Aalto visame pasaulyje projektavo koncertų sales, bibliotekas, ligonines, muziejus ir privačius namus. Jo darbai buvo eksponuojami Niujorko šiuolaikinio meno muziejuje jau 1930 m. Be to, Alvar Aalto kūrė ir detales, skirtas pastatų dekoravimui, tačiau, jos buvo labiau paklausios kaip atskiri kūriniai.

Žinomiausias iš Alvar Aalto kūrinių yra Aalto vaza, pirmą kartą pademonstruota 1937 m. Paryžiaus pasaulinėje parodoje. Tiek savarankiškai, tiek kartu su žmona Alvar Aalto paliko išties daugybę įvairiapusių  kūrinių.

Atgal