Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį
Šiuo metu prekę stebi 1 žmonės

Atgal Vaza 220 mm lino | linen

Prekės kodas: 6411923667890
Nuo 1937 m., kai nugalėjo pasaulinėje parodoje Paryžiuje, švelni dizaino legendos Alvar Aalto bangos („aalto“ suomių k. – banga) forma tapo nesenstančiu skandinaviško interjero dizaino simboliu. Įkvėptas gimtosios Suomijos gamtos grožio, Aalto sukūrė ikoninius namų dizaino kūrinius, kurie yra funkcionalūs ir skulptūriški. Kiekviena unikali vaza pirmiausiai yra pučiama burna. Tada pjaustoma ir keletą kartų poliruojama rankomis „Iittala“ stiklo gamykloje. Ši universalaus dydžio vaza tobulai tinka įvairiausioms gėlių puokštėms. Nauja lino spalva suteikia elegancijos, bet kuriam interjerui. Miela dovana gimtadienio, sutuoktuvių ar jubiliejaus proga.
189.90 €
Klausti

Pilnas aprašymas

Iki šiol niekas aiškiai nežino kas konkrečiai įkvėpė Alvar Aalto sukuti būtent tokią vazos formą. Jis pats žaismingai įvardino savo pirmą eskizą kaip "eskimų moters odines kelnes", bet turint omenyje, jog jo tėvas buvo kartografas, Alvar iš tiesų galėjo būti įkvėptas ežerų, pakrančių linijų, nuostabaus Suomijos kraštovaizdžio. Nepaisant to, ką kiekvienas iš mūsų pamatome žvelgdami į šią gyvasties kupiną modelį ir besikeičiančias spalvas, forma ir dizaino idėja išlieka originali.

Trisdešimtaisiais vaza leido dėlioti gėles ne pagal nusistovėjusią koncepciją, netradiciškai tuo pačiu nešant pranešimą apie pavojų industrializacijos siekiui atitolinti visuomenę nuo individualumo. XXI a. nesenstanti forma toliau tęsia savo misiją, provokuoja dėmesį leisdama savininkui spręsti apie panaudojimą ir sąsajas su gamta. Kas svarbiausia, ji reprezentuoja visą dizaino filosofiją, parodančią kaip industrinė produkcija gali sukurti aukštos kokybės dizainą, praturtinantį kasdienį gyvenimą.

Grožis neatskiriamas nuo išbaigtumo. "Jei nepaisoma produkto kokybės, bet kurio gaminio kūrimas yra beprasmiškas ir absurdiškas" - sakydavo Aalto. Dizainas, mėgdavo jis pabėžti, yra skirtas žmonėms, ne mašinoms. Taigi Alvar nuolat ieškojo įkvėpimo gamtoje kol jį rasdavo.

Aalto akcentuodavo, jog kiekvienas modelis turėtų būti bazinė kasdienio gyvenimo ląstelė. Kiekvienas objektas turi tobulai tikti pasirinktai užduočiai, kad ir kokią ją suteiktų galutinis savininkas. Dizainas turi išgyventi kasdienius iššūkius ir pokyčius laike taip, kad nepakitęs gyvuotų keičiantis trumpalaikėms madoms ir būtų perduodamas iš kartos į kartą.

Priežiūros instrukcijos

Priežiūros instrukcijos


Tik rankinis plovimas

Dizaineriai

Alvar Aalto

Alvar Aalto, gimęs 1898 m. Kuortane, buvo unikalaus stiliaus ir išskirtinio talento asmenybė. Išgarsėjo kaip modernios architektūros meistras. Jis glaudžiai dirbo kartu su savo žmona Aino Aalto.

Aalto visame pasaulyje projektavo koncertų sales, bibliotekas, ligonines, muziejus ir privačius namus. Jo darbai buvo eksponuojami Niujorko šiuolaikinio meno muziejuje jau 1930 m. Be to, Alvar Aalto kūrė ir detales, skirtas pastatų dekoravimui, tačiau, jos buvo labiau paklausios kaip atskiri kūriniai.

Žinomiausias iš Alvar Aalto kūrinių yra Aalto vaza, pirmą kartą pademonstruota 1937 m. Paryžiaus pasaulinėje parodoje. Tiek savarankiškai, tiek kartu su žmona Alvar Aalto paliko išties daugybę įvairiapusių  kūrinių.

Atgal