Vytautas Samavičius
Bulvių rizotas su moliūgais (3 asmenims)
Bulvės Laura (valytos) – 1 kg
Sviestinis moliūgas (valytas) – 500 g
Sviestas – 320 g
Grietinėlė – 100 g
Jūros šukutės – 240 g
Druska / pipirai
Mėsos padažas
Jautienos kaulai – 1 kg
Svogūnas
Morka
Miso pasta – 10 g
Moliūgus supjaustome ir verdame kol suminkštės, apie 20 min. su druska, sutriname. 800 g bulvių pjaustome smulkiais kubeliais (matematikos sąsiuvinio langelio dydžio), verdame dideliame kiekyje vandens su druska 2-3 min. Svarbu, kad būtų traškios. Iš likusių verdame ir triname bulvių tyrę. Bulvių tyrę sumaišome su moliūgų tyre, pilame grietinėlę, dedame 150 g sviesto, maišome ir suvedame į vientisą masę, dedame bulvių kubelius. Kaitiname, kai masė sutirštėja, dedame likusį sviestą ir nuragaujame skonį druska ir pipirais.
Šukutes kepame įkaitintoje keptuvėje po 1 min. abi puses, barstome druską ir pipirus. Jautienos kaulus su daržovėmis kepame orkaitėje, kol pradės skrusti. Dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu (1.5 l) ir verdame 2 val. Nukošiame, turi likti 200 ml sultinio, dedame Miso pastos ir užverdame, gardiname 20 g sviesto. Verdame kol sutirštės. Bulvių rizotą dedame į lėkštę, ant viršaus - jūrų šukutes, pilame mėsos padažą.
Receptą galite parsisiųsti čia.
30 GERIAUSIŲ RESTORANŲ Lietuvoje projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.
„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.
Restorano kokybė namuose.