Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį
Šiuo metu prekę stebi 1 žmonės

Atgal Vaza 220mm samanų žalia | moss green

Prekės kodas: 6411923660747
Elegantiška 220 mm vaza yra vienas iš Alvar Aalto kolekcijos vazų variantų, pristatytų Suomijos paviljone pasaulinėje parodoje Niujorke dar 1939 metais. Šis vazos dydis ir modelis yra ypatingai tinkamas įvairių rūšių gėlėms ar gėlių puokštėms merkti, o minkštos, banguotos vazos formos leidžia gėlėms ir šakėlėms natūraliai atrasti savo vietą vazoje. Šis ikoninio dizaino gaminys yra pūstas „iittala“ stiklo gamykloje.
189.90 €
Turime sandėlyje
Pirkti

Pilnas aprašymas

Iki šiol niekas aiškiai nežino kas konkrečiai įkvėpė Alvar Aalto sukuti būtent tokią vazos formą. Jis pats žaismingai įvardino savo pirmą eskizą kaip "eskimų moters odines kelnes", bet turint omenyje, jog jo tėvas buvo kartografas, Alvar iš tiesų galėjo būti įkvėptas ežerų, pakrančių linijų, nuostabaus Suomijos kraštovaizdžio. Nepaisant to, ką kiekvienas iš mūsų pamatome žvelgdami į šią gyvasties kupiną modelį ir besikeičiančias spalvas, forma ir dizaino idėja išlieka originali.

Trisdešimtaisiais vaza leido dėlioti gėles ne pagal nusistovėjusią koncepciją, netradiciškai tuo pačiu nešant pranešimą apie pavojų industrializacijos siekiui atitolinti visuomenę nuo individualumo. XXI a. nesenstanti forma toliau tęsia savo misiją, provokuoja dėmesį leisdama savininkui spręsti apie panaudojimą ir sąsajas su gamta. Kas svarbiausia, ji reprezentuoja visą dizaino filosofiją, parodančią kaip industrinė produkcija gali sukurti aukštos kokybės dizainą, praturtinantį kasdienį gyvenimą.

Priežiūros instrukcijos

Priežiūros instrukcijos


Tik rankinis plovimas

Dizaineriai

Alvar Aalto

Alvar Aalto, gimęs 1898 m. Kuortane, buvo unikalaus stiliaus ir išskirtinio talento asmenybė. Išgarsėjo kaip modernios architektūros meistras. Jis glaudžiai dirbo kartu su savo žmona Aino Aalto.

Aalto visame pasaulyje projektavo koncertų sales, bibliotekas, ligonines, muziejus ir privačius namus. Jo darbai buvo eksponuojami Niujorko šiuolaikinio meno muziejuje jau 1930 m. Be to, Alvar Aalto kūrė ir detales, skirtas pastatų dekoravimui, tačiau, jos buvo labiau paklausios kaip atskiri kūriniai.

Žinomiausias iš Alvar Aalto kūrinių yra Aalto vaza, pirmą kartą pademonstruota 1937 m. Paryžiaus pasaulinėje parodoje. Tiek savarankiškai, tiek kartu su žmona Alvar Aalto paliko išties daugybę įvairiapusių  kūrinių.

Atgal