Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Spurgyčių receptas

Tyliai krintančios snaigės, kaip cukraus pudra, įkvėpė naujam receptui. Prisiminkite vaikystę – pavaišinkite namiškius spurgomis!

Spurgoms reikės:
- 600 g varškės;
- 3 kiaušinių;
- 5-6 v. šaukštų cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 200 g miltų;
- 1 a. šaukštelio kepimo miltelių;
- aliejaus kepimui.

Varškę ištrinkite su kiaušiniais ir cukrumi. Įberkite šaukštelį druskos ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir išsijokite į dubenį arba tiesiai į varškės masę. Išmaišykite tešlą. Aliejų supilkite į puodą, kuriame bus verdamos spurgos ir gerai įkaitinkite. Formuokite nedideles spurgytes ir virkite aliejuje, kol gražiai paruduos.

Iškepusias spurgas apibarstykite cukraus pudra ir patiekite trikampiame Teema inde, šalia puikiai tiks karštos kavos puodelis.

Skanaus!