Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Sorų košė su obuoliais ir medumi

Norintiems pusryčiauti sveikai, mitybos specialistai rekomenduoja sorų košę. Šiose kruopose itin daug magnio, būtino raumenų ir nervų bei širdies ir kraujagyslių sistemų normaliai veiklai. O šaukštelis medaus ir gaivus obuolys pakylės skonių gamą laipteliu aukštyn. 

Sorų košei reikės:
- 4 v. šaukštų sorų kruopų;
- 2 st. vandens; 
- Obuolio;
- 1 a. š. medaus. 

 

1. Sorų kruopas praskalaukite karštu vandeniu ir nukoškite.
2. Obuoliui nulupkite žievelę, išpjaukite šerdį ir supjaustykite nedideliais gabalėliais arba sutarkuokite burokine tarka.
3. Užvirinkite vandenį, sudėkite sorų kruopas ir virkite apie 25-30 min., kol vanduo susigers į kruopas.
4. Retsykiais galite pamaišyti – tuo pačiu įsitikinsite ar netrūksta vandens.
5. Kruopoms baigiant virti, sudėkite smulkintus obuolius ir nukaiskite nuo ugnies.
Skanaus!

 

 Serviravimui naudoti Teema indai