
Gaspar Fernandes
Žuvis su kokosų padažu ir pagardintais ryžiais
Žuvis:
Menkės / oto ar kitos žuvies filė - 150 gr (vienam asmeniui)
Žuvies marinatui:
Kalendros sėklos 10 gr.
Čili pipirų milteliai 10 gr.
Ciberžolės milteliai 15 gr.
Žalioji citrina 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 15 ml
Česnako skiltelė
Žiupsnelis druskos (jei norisi aštresnio skonio čili pipirų galima dėti daugiau)
Padažui:
Kokosų pieno 100 ml
Vandens 15 ml
Pagardintiems ryžiams:
Virti basmati ryžiai 120 gr (vienam asmeniui)
Svogūnų laiškai 15 gr
Susmulkinta morka 15 gr
Žalieji žirneliai 15 gr
Susmulkintos kalendros žolelės 5 gr
Švelnus sojų padažas 10 ml
Čili pipirų milteliai 5 gr
Pusės žaliosios citrinos sultys
Sviestas arba alyvuogių aliejus 50 ml
Marinuotam svogūnui:
Supjaustyta pusė raudono svogūno
Pusės žaliosios citrinos sultys
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis baltojo cukraus
60 gr sviesto žuvies kepimui (žuvis kepama keptuvėje, bet ją taip pat galima kepti orkaitėje ar ant grilio)
Žuvis su kokosų padažu ir pagardintais ryžiais
Sutarkuokite česnaką ir sumaišykite su kalendros sėklomis, čili pipirais, ciberžolės milteliais, žaliosios citrinos sultimis, druska ir alyvuogių aliejumi. Šiuo marinatu ištepkite žuvį ir palikite šaldytuve bent valandai (idealiu atveju 6 valandoms).
Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įdėjus žuvį šiek tiek sumažinkite kaitrą. Kepkite žuvį ant vienos pusės maždaug 3 minutes, tada apverskite ir į keptuvę įdėkite sviestą, kurį nuolat šaukštu šlakstykite ant žuvies dar maždaug 2 minutes. Pabaigai išspauskite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių ir žuvį išimkite iš keptuvės.
Toje pačioje keptuvėje sumaišykite kokosų pieną su šaukštu vandens ir jį sušildykite.
Ištirpdykite keptuvėje sviestą ir kelias minutes pakepkite svogūną ir morką. Tada įdėkite išvirtus ryžius ir sumaišykite su visais likusiais ingredientais.
Plonai supjaustytą raudoną svogūną sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, cukrumi ir druska ir pamarinuokite 5-7 minutes.
Žuvį papuoškite marinuotais svogūnais, kalendros žolelėmis ir patiekite kartu su kokosų padažu ir pagardintais ryžiais.

30 GERIAUSIŲ RESTORANŲ Lietuvoje projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.
„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.
Restorano kokybė namuose.