Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Restoranų patiekalai namuose: Gaspars Žuvis su kokosų padažu ir pagardintais ryžiais


Gaspar Fernandes

Žuvis su kokosų padažu ir pagardintais ryžiais

Žuvis: 
Menkės / oto ar kitos žuvies filė - 150 gr (vienam asmeniui) 
Žuvies marinatui: 
Kalendros sėklos 10 gr. 
Čili pipirų milteliai 10 gr. 
Ciberžolės milteliai 15 gr.
Žalioji citrina 1 vnt. 
Alyvuogių aliejus 15 ml 
Česnako skiltelė 
Žiupsnelis druskos (jei norisi aštresnio skonio čili pipirų galima dėti daugiau) 

Padažui: 
Kokosų pieno 100 ml
Vandens 15 ml

Pagardintiems ryžiams: 
Virti basmati ryžiai 120 gr (vienam asmeniui) 
Svogūnų laiškai 15 gr 
Susmulkinta morka 15 gr 
Žalieji žirneliai 15 gr 
Susmulkintos kalendros žolelės 5 gr 
Švelnus sojų padažas 10 ml 
Čili pipirų milteliai 5 gr 
Pusės žaliosios citrinos sultys 
Sviestas arba alyvuogių aliejus 50 ml 

Marinuotam svogūnui: 
Supjaustyta pusė raudono svogūno 
Pusės žaliosios citrinos sultys 
Žiupsnelis druskos 
Žiupsnelis baltojo cukraus

60 gr sviesto žuvies kepimui (žuvis kepama keptuvėje, bet ją taip pat galima kepti orkaitėje ar ant grilio) 
Žuvis su kokosų padažu ir pagardintais ryžiais

Sutarkuokite česnaką ir sumaišykite su kalendros sėklomis, čili pipirais, ciberžolės milteliais, žaliosios citrinos sultimis, druska ir alyvuogių aliejumi. Šiuo marinatu ištepkite žuvį ir palikite šaldytuve bent valandai (idealiu atveju 6 valandoms).

Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įdėjus žuvį šiek tiek sumažinkite kaitrą. Kepkite žuvį ant vienos pusės maždaug 3 minutes, tada apverskite ir į keptuvę įdėkite sviestą, kurį nuolat šaukštu šlakstykite ant žuvies dar maždaug 2 minutes. Pabaigai išspauskite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių ir žuvį išimkite iš keptuvės.

Toje pačioje keptuvėje sumaišykite kokosų pieną su šaukštu vandens ir jį sušildykite.

Ištirpdykite keptuvėje sviestą ir kelias minutes pakepkite svogūną ir morką. Tada įdėkite išvirtus ryžius ir sumaišykite su visais likusiais ingredientais.

Plonai supjaustytą raudoną svogūną sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, cukrumi ir druska ir pamarinuokite 5-7 minutes.

Žuvį papuoškite marinuotais svogūnais, kalendros žolelėmis ir patiekite kartu su kokosų padažu ir pagardintais ryžiais.

 
 

Lėkštė 248 mm skaidri | clear
Dubuo 230 ml lino | linen
Stiklinė 550 ml 2 vnt.
Taurė raudonam vynui 280 ml 2 vnt.
Kastehelmi
Lėkštė 248 mm skaidri | clear
Kastehelmi
Dubuo 230 ml lino | linen
Essence
Stiklinė 550 ml 2 vnt.
Raami
Taurė raudonam vynui 280 ml 2 vnt.29.90 €

30 GERIAUSIŲ RESTORANŲ Lietuvoje projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes. 
Restorano kokybė namuose.