Sveikesnė, bet nepaprastai skani keksiukų versija be glitimo su rūgščiais obuoliais. Be cukraus, be glitimo – su šviežiais obuoliais. Ir užtruksite tik akimirką ruošdami juos. Įsitikinkite patys!
![Processed with VSCO with a5 preset](http://vers-24.pl/wp-content/uploads/2016/08/01vm.jpg) |
Keksiukams reikės:
- 3 didelių rūgščių obuolių;
- ½ puodelio beržų cukraus (ksilitolio);
- ½ puodelio ryžių miltų;
- 3 kiaušinių;
- 1 a. š. cinamono;
- Šiek tiek kepimo miltelių be glitimo;
- žiūpsnelis druskos;
- Juodojo šokolado drožlių, pagal skonį papuošimui.
|
![Processed with VSCO with a5 preset](http://vers-24.pl/wp-content/uploads/2016/08/07vm.jpg) |
1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, į juos sudėkite beržų cukrų (ksilitolį), kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į ankščiau gautą masę.
2. Mažomis porcijomis berkite miltus ir išmaišykite juos. Pabaigoje sudėkite nuluptus ir supjaustytus obuolius. Išpildtykite į formeles ir kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje.
3. Keksiukus kepkite 30 minučių, kol gražiai paruduos. Iškepusius keksiukus puoškite tarkuoto juodojo šokolado drožlėmis.
|
Nuotraukos: www.vers-24.pl