Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Kapučininiai sausainėliai

Kalėdinės dovanos idėja draugui.
Pradžiuginkite artimiausius dvigubai – kartu su Kastehelmi indeliu padovanokite ir savo keptų sausainėlių.

 

Sausainiams reikės:

1 stiklinės miltų;

½ stiklinės sezamo sėklų;

4-5 valgomų šaukštų cukraus;

1 pakelio tirpios kapučino kavos;

100 g sviesto;

1 kiaušinio;

2/3 plytelės juodojo šokolado;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

 

Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros;

Kavą užpilkite 1 v. š. karšto vandens, išmaišykite ir palikite atvėsti;

Sviestą ištrinkite su cukrumi; 

Supilkite kavą;

Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite;

Kartu su kepimo milteliais išsijotus miltus suberkite į sviesto, cukraus ir kavos masę;

Suberkite sezamo sėklas ir pjaustytą juodąjį šokoladą. Viską gerai išmaišykite; 

Gautą masę palaikykite šaldytuve apie 10-15 minučių;

Drėgnomis rankomis formuokite mažyčius kamuoliukus;

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos;

Sausainiukus kepkite 10–12 minučių, kol taps gražios auksinės spalvos;

Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.