Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

2016 metų spalvos

Jau nebedžiugina namų interjeras, norisi pokyčių? Atnaujinkite vos keletą namų dekoro elementų ar kasdien naudojamų indų – neutralių, pilkų tonų paletę papildykite naujausių tendencijų spalvų gaminiais. Pristatome 2016 metų spalvas, bei ryškiausias pavasario/vasaros atspalvių kryptis. Reaguodama į pasaulines tendencijas „iittala“ nuolat atnaujina ir papildo savo spalvų paletę. Daugiau nei šimto metų patirtis, profesionalumas bei nuolatinis noras atsinaujinti leidžia „iittala“ bendrovei eksperimentuoti su spalvomis ir jų variacijomis.

 

Pirmą kartą metų spalvomis yra skelbiamos ne viena, o dvi spalvos. 2016 metais madinguose pasaulio interjeruose vyrauja švelnios Rožinio kvarco (Rose Quartz) ir Rami melsva (Serenity) spalvos.

Anot Pantone Spalvų instituto vykdančiosios direktorės Leatrice Eiseman, sujungtos kartu Rožinė kvarco ir Rami melsva spalvos demonstruoja neatsiejamą šiltesnių rožinių tonų ir vėsesnės mėlynos balansą, atspindi raminantį tvarkos ir taikos pojūtį. Lengvi ir gaivūs tonai tarsi sukelia atpalaiduojančią nesvarumo būseną, mažinančią maištingas ir chaotiškas mintis bei stresą.

Šio sezono spalvos peržengia kultūrines ir lyčių normas. Gyvos ryškios spalvos duoda kelią  įspūdžiams ir optimizmui, nors stabilumas tyliai vyrauja šio sezono paletėje. Pavasariui 2016 m.  nėra skirtumų spalvos pasirinkimui tarp vyriško ar moteriško prado, svarbiausia sutelkti dėmesį į norą kvėpuoti, atspindėti, o tada - žaisti.

Nesvarbu švelnesnis, ar grubesnis paviršius, šių spalvų derinys suteikia objektui ramybės įspūdį. Šalti suomiški, metalo ir blizgumo turintys gaminiai lengviau derinami su žaliais bei rožiniais, sodriai rudais tonais ir visomis geltonos bei purpurinės spalvų atmainomis.

Tarp raminančių pavasario kolekcijų spalvų – vyrauja Rožinis kvarcas, jo įtikinamas ir švelnus tonas, perteikia užuojautos ir šaltakraujiškumo jausmus. Kaip giedras saulėlydis, rausvas skruostas ar besiskleidžiantis žiedas – rožinio kvarco spalva verčia mus susimąstyti apie mus supančią aplinką,  užimtais, bet nerūpestingais pavasario ir vasaros mėnesiais.




Skirtumas tarp šios rožinės ir praeityje populiatių rožinių atspalvių – šiais metais joje mažiau lytiškumo, ir spalva ypatingai greitai plinta namų interjeruose.

Mados ir dizaino bendruomenės, tuo pačiu ir vartotojai, keletą sezonų buvo įsimylėjęs oranžinę. Tačiau šį pavasarį į pirmas vietas veržiasi Persikinio aido (Peach echo) atspalvis, žadinantis draugiškumą, šilumą ir pasiekiamumą. Žaismingas tonas oranžinių spalvų šeimoje. Interjeruose oranžinių atspalvių amplitudė svyriuoja nuo terakotos iki persikinių tonų.

 

Jūrų įkvėpta mėlyna, Nardymo mėlyna (Snorkel Blue) atstovauja tamsiai mėlynų spalvų grupei, tačiau linksmesniame, energingesniame kontekste. Pats pavadinimas sufleruoja apie atpalaiduojančias atostogas ir drąsina ištrūkti.

Nesvari ir erdvi, kaip ir mėlynas dangus virš mūsų, Rami melsva (Serenity) nuteikia su raminančiai, suteikia atokvėpį, net ir neramiais laikais. Transcendentinio mėlynumo, Rami melsva natūraliai sukuria erdvės pojūtį. Tačiau ir tamsesni, labiau mėlynos prisotinti atspalviai neišnyksta į nežinią. Kaip ir rožinėje, 2016 mėlynoje lieka mažiau lytiškumo, o su tamsiomis mėlynomis ji veikia netgi neutraliai.

Nors didžioji dalis pavasario/vasaros paletės tendencijų krypsta link ramybės, siekiant kontrasto įvedami keli nukrypimai nuo temos. Tarsi šviečiantį švyturį, lydintį į saulėtas vietas ir laimę dizaineriai naudoja Vėdryno (Buttercup) spalvą.

     

Žalsvai melsvas Moliusko kiauto (Limpet Shell) atspalvis yra aiškus, švarus ir apibrėžtas. Įtaigaus aiškumo ir šviežumo, įtakotas šiuolaikinių mados tendencijų, jis sukelia sąmoningą ramybės būseną. Atkreipkite dėmesį, į mėlynai žalius ir žalsvai mėlynus tonus. Net ir prabangiuose, liukso klasės interjeruose, kur naudojama žalsvai melsva ir tekstūriniai audiniai, tokie kaip moheris ir aksomas, žalsvai melsva gali išnykti bendrame fone, iš madingiausios spalvos pliūpsnio, virsti tiesiog neutraliu tonu.

     

Kaip ir bet kuriuo metų laiku, pavasario – vasaros  laikotarpiu kyla neutralių spalvų poreikis. Iš esmės, pagrindinis, subtilus alyvinis (Lilac Gray) atspalvis suteikia savitumo ir išskirtinumo klasikinei pilkai spalvai. Interjeruose pilka išlieka mėgstamiausia spalva, tačiau pridedama daugiau tekstūros, kad ir užuominų į betoną. O štai violetinė – labiau karališka ir sodri.

Energinga Fiesta (Fiesta) – įspūdžių pranašas. Stipri ir ugninga, geltona spalva pagrįsta raudona, gyvybinga Fiesta akivaizdžiai kontrasuoja su raminančia, švelnesnės prigimtiesšio sezono palete.

Pereinamoji spalva, kuri veda mus per sezonus, Šalta kava (Iced Coffee) – tai dar vienas stiprus neutralus šio sezono tonas. Su savo natūralia žemiška kokybe, minkštumu ir subtilumu Šalta kava  sukuria stabilų pagrindą, visai likusiai šio sezono paletei.

 

Žalias spindulys (Green Flash)  – šio spindinčio atspalvio populiarumas atspindi nenugalimą gamtos įtaką net miesto aplinkai, tendenciją, įkvepiančią dizainerius. Interjeruose stiprios visų tonų žalios.

 

Šaltinis: Pantone