Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Voveraičių pyragas

 

Voveraitės – auksas, kuris auga mūsų miškuose.

Voveraičių pyrago receptas

Pyrago tešlai reikės:

- 100 g sviesto;

200 ml migdolų miltų;

300 ml avižų miltų be glitimo;

1 a .š. druskos;

1 kiaušinio;

1. Sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus iki vientisos masės galite naudoti elektrinį maišytuvą. Kai tešla nebelips prie rankų suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30-čiai minučių. Tuo tarpu paruoškite įdarą.

2. Supjaustykite voveraites ir porus smulkiais gabaliukais. Karštoje keptuvėje pakepinkite šoninę su porais. Palaukite, kol porai suminkštės  ir sudėkite voveraitės. Troškinkite, kol visas vanduo išgaruos. Pagardinkite druskos ir pipirų žiupsneliu.

3. Iškočiokite tešlą ir tolygiai išklokite ja Teema padėklą. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.  Kepkite 10-15 minučių tartos pagrindą be įdaro. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sudėkite voveraičių įdarą tolygiai ant atvėsusio pagrindo. Sumaišykite kiaušinius ir grietinėlę  vidutinio dydžio dubenėlyje ir užpilkite ant voveraičių. Viršų apibarstykite  tarkuotu sūriu ir kepkite 20-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Patiekite su rukolos ir baziliko lapeliais ar kitomis šviežiomis žaliomis salotomis. Šiam pyragui kepti ir serviruoti puikiai tiks Tema pusdubeniai.

Įdarui reikės:

- 2 l voveraičių;

- 2 mažų porų;

- 100 g pjaustytos šoninės;

- 200 ml grietinėlės;

- 3 kiaušinių;

- 200 ml tarkuoto sūrio;

- druskos ir juodųjų pipirų;