Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Sveikuoliška kava (RAW kava) ir naminis migdolų pienas



Sveikuoliška kava (RAW kava)

Dauguma pasakys, kad neįsivaizduoja savo rytinio ritualo be kavos. Ar bandėte kada suskaičiuoti kiek puodelių kavos išgeriate per dieną? Dietologai pasakys, kad – ryte gerti kavą “ant tuščio skandžio” – nesveika. Pabandykite pasigaminti štai tokią – sveikuolišką kavą. Ši kava tiks tiems, kurie nori mažinti kavos puodukų skaičių, ir tiems, kurie nori paragauti kažko neįprasto, sveiko, skanaus ir įdomaus. 

Jums reikės:

Pusės stiklinės migdolų pieno (pirkto arba pasigaminto namuose);

- 4-5 minkštų datulių. Jei datulės kietos, jas reikėtų išmirkyti vandenyje. Jeigu mėgstate saldžiau, galite įdėti  2-3 datulėmis daugiau;

- 3 arbat. š. kerobo miltelių;

- Pusės šaukštelio cinamono;

- Pusės stiklinės karšto vandens. Jei norite šalto, tikro RAW gėrimo, galima įpilti vėsesnio vandens, tada bus tikras RAW gėrimas.

Sudėkite į kokteilinę kerobą, cinamoną, įpilkite pakaitintą vandenį (arba vėsų vandenį), nepilkite labai karšto vandens, kad nepakenktų kokteilinei. Viską gerai suplakite. Į puodelį supilkite pasigamintą „kavą“ ir užpilkite migdolų pienu. Viską švelniai šaukšteliu išmaišykite. Užbarstykite cinamonu. Skanaus!

Kerobas savo išvaizda labai panašus į kakavą, salstelėjusio skonio. Tai puiki alternatyva žmonėms, kurie nori mažinti išgeriamą kavos, kakavos ir šokolado kiekį, nes ceratonijose, iš ko yra pagamintas kerobas nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse.

Naminis migdolų pienas, kurį galite pasigaminti namuose

Jums reikės:

- 1 stiklinės migdolų (200gr.);

- 1 litro vandens.

Migdolus iš vakaro užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Ryte juos nusunkite, perplaukite. Vanduo bus tamsus, nes jį nudažys migdolų odelės. Pusę migdolų sudėkite į virtuvinį kombainą, užpilkite puse litro vandens ir plakite dideliu greičiu. Jeigu telpa – sudėkite likusius ingredientus, jei ne – masę perpilkite į dubenį ir pakartokite su likusiais ingredientais. Sumaltą masę perkoškite per labai tankų sietelį, gerai nuspauskite. Tirščių neišmeskite – juos išdžiovinkite orkaitėje, sumalkite kavamale ir turėsite migdolų miltų, kuriuos panaudosite kepiniams. Pieną laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip tris dienas. Migdolų pienas labai skanus ir maistingas, jį galima gerti ir vieną arba gamintis sveikuoliškus kokteilius.

Už receptus ir nuotraukas dėkojame Silvijai Juozelskytei.