Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Smidrai su vytintu Jamón Serrano kumpiu ir permazanu

Šparagai arba smidrai yra pamėgtas gurmanų produktas. Tai labai maistinga daržovė, turinti mažai kalorijų. Smidrai – taip vertinami, kad jiems netgi dedikuotas muziejus, esantis Schrobenhausen miestelyje pietų Vokietijoje. Yra daug įvairių būdų šparagams gaminti. Siūlome išbandyti labai paprastą ir gardų keptų smidrų su vytintu Jamón Serrano ir parmezano sūriu receptą. 

Reikės: 

- Šparagų, 10 ūglių;

- Jamon Serrano kumpio 10 riekių;

- Parmezano sūrio 100 g;

- Druskos, 1 žiupsnelio pagal skonį;

- Juodiejų pipirų 1 žiupsnelis stambiai maltų, pagal skonį;

- Šlakelio aliejaus;

 

1. Smidrus nuplaukite, kotelių galiukus nupjaukite, sudėkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir 4 min. apvirkite.

2. Ant šparagų vyniokite Jamon Serrano kumpį, berkite parmezano, pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais. 

3. Apie 2 min. iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje ant įkaitinto aliejaus, iki kumpis dailiai apskrus.

4. Tiekite apšlaksčius citrinų sultimis.

Viskas. Paprasta, greita ir labai skanu!