Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Rozmarinų panakota 6 asmenims

6 amenims reikės:

- 0.5 l grietinėlės;
- 0,1 l pieno;
- 100 g cukraus;
- 3 želatinos lapeliai;
- 2 rozmarino šakelės;
- 0,3 l bruknių ar spanguolių;
- 0,05 l vandens;
- 1 valgomas šaukštas cukraus;


Gaminimas: 

Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį.
Supilkite pieną, grietinėlę, 100 g cukraus
į puodą, įmeskite rozmarino šakeles.
Pakaitinkite iki užvirimo ant silpnos ugnies.
Ištirpusiusią želatiną įmaišykite į karštą
kremą. Palikite atvėsti. Išimkite rozmarino
šakeles ir supilstykite kremą į šešis dubenis
ar stiklines. Palikite šaldytuve dviems
valandoms atvėsti.

Tuo tarpu, paruoškite bruknes. Vietoje
bruknių galite naudoti ir spanguoles. Į
keptuvę įpilkite vandens ir įdėkite 1 valgomą
šaukštą cukraus. Leiskite užvirti, tegul cukrus
ištirps vandenyje. Užpilkite gautą sirupą ant
uogų ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
Perkoškite uogų masę į ąsotėlį. Prieš pat
pateikiant užpilkite 2-3 šaukštus paruoštų
uogų ant panakotos.