Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Restoranų patiekalai namuose: Martynas Praškevičius Saliero šaknis su sūrio ir juodųjų pipirų padažu


Martynas Praškevičius

Saliero šaknis su sūrio ir juodųjų pipirų padažu (4 asmenims)

Kepta saliero šaknis

Didelė saliero šaknis 1 vnt.
Druska
Alyvuogių aliejus

Salierą supjaustykite plonais lakštais japoniška daržovių pjaustymo mašinėle. Jei tokios neturite, salierą kepkite visą ir supjaustykite porcijomis
po to, kai jis iškeps. Supjaustytus salierų lakštus sluoksniuokite tarsi lazaniją. Kiekvieną lakštą apibarstykite druska. Sluoksniuotus lakštus patepkite
aliejumi, sukite į foliją ir kepkite iki +180 C įkaitusioje orkaitėje 40 min. (jei salieras nepjaustytas, kepti reikėtų ~5 min ilgiau).
Salierus atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Sūrio padažas

Tarkuotas kietasis arba puskietis sūris 200 g
Grietinėlė 500 g
Druska

Į Termomix dėkite sūrį ir grietinėlę ir plakite 4 greičiu, kol temperatūra pasieks +80 C.
Jei Termomix neturite, padažą nuolat maišydami kaitinkite puode ant mažos ugnies, kol ištirps sūris, rankiniu trintuvu pertrinkite iki vientisos masės.
Padažą pagardinkite druska, atvėsinkite.

Salierų šaknies pateikimas (1 porcija)

Kepta saliero šaknis 120 g
Sūrio padažas 100 g
Grūsti juodieji pipirai 2 g
Marinuoti šeivamedžių žiedai (arba kaparėliai)
Valyti, smulkinti ir kepinti lazdynų riešutai
Alyvuogių aliejus

Iš salierų lakštų suformuokite saliero porciją ir dėkite į įkaitusią keptuvę su aliejumi. Apkepkite iš abiejų pusių kol apskrus iki aukso spalvos.
Apkeptą salierą nusausinkite popierine šluoste ir atidėkite į šoną. Kitoje sausoje keptuvėje apkepkite pipirus, kad dingtų aštrumas ir atsiskleistų pipirų
kvapas, dėkite sūrio padažą ir maišydami išlydykite. Jeigu padažas labai sutirštėjo, įpilkite truputį vandens. Į pateikimo lėkštę pilkite padažą, ant padažo
padėkite salierą, pagardinkite aliejumi. Patiekalą papuoškite marinuotais šeivamedžių žiedais (juos taip pat galima keisti kaparėliais).
Pabarstykite smulkintais lazdynų riešutais.

Receptą galite parsisiųsti čia.

Gili lėkštė 22 cm Taurė baltam vynui 280 ml 2 vnt. 16 vnt. stalo įrankių rinkinys Stiklinė 260 ml 2 vnt. skaidri | clear

30 GERIAUSIŲ RESTORANŲ Lietuvoje projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes. 
Restorano kokybė namuose.