Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Cukinijų makaronai su šafranu ir graikinių riešutų padažu

2–3 asmenims reikės: 

- 2–3 cukinijų;
- 5–7 g šafrano miltelių;
- saujos graikinių riešutų;
- 100 g pievagrybių;
- kelių skiltelių česnako;
- šviežių čiobrelių;
- druskos, pipirų;
- aliejaus.

 

1. Cukinijas maisto smulkintuvu arba daržovių skustuku supjaustykite plonomis juostelėmis, įtrinkite šafranu ir palikite pastovėti.

2. Paruoškite padažą: keptuvėje pakepinkite susmulkintus pievagrybius, keptus grybus, graikinius riešutus, kelis šaukštus šviežių cukinijų ir česnakus susmulkinkite maisto smulkintuvu, iki vientisos masės, įpilkite šlakelį aliejaus, prieskonių ir dar kartą sumaišykite.

3. Dėkite į lėkštę cukinijų makaronus ir pagardinkite padažu.