Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Avokadų tartaras su batatais

2–3 asmenims reikės: 

- 2 didelių batatų (saldžiųjų bulvių);
- 2–3 avokadų;
- 1/2 stiklinės saulėje džiovintų pomidorų;
- kelių šaukštų moliūgų sėklų;
- 1 citrinos sulčių;
- česnakinių laiškų;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus.

1. Batatus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Pakepinkite keptuvėje su žiupsneliu druskos, pipirų ir šlakeliu aliejaus.

2. Nulupkite, smulkiais kubeliais supjaustykite avokadus ir sumaišykite su kapotais česnakiniais laiškais bei šlakeliu citrinos sulčių.

3. Saulėje džiovintus pomidorus sukapokite ir sumaišykite su moliūgų sėklomis.

4. Naudodami formelę arba pasirinkę nedidelius dubenėlius, sluoksniuokite tartarą. Dėkite sluoksnį avokadų, lengvai paspauskite, ant viršaus dėkite sluoksnį kepintų batatų, lengvai paspauskite ir užbaikite saulėje džiovintų pomidorų sluoksniu.