Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Aviečių tortas

  

Gardus šviežių aviečių tortas įtiks net didžiausiems desertų gurmanams! 

Biskvito tešlai reikės:

- 125 g sviesto;

- 100 ml cukraus;

- 3 kiaušinių trynių;

- 100 ml puodelio nenugriebto pieno;

- 150 ml miltų;

- 1 šaukštelio kepimo miltelių;

 

Morengų sluoksniui reikės:

- 3 kiaušinių baltymų;

- 150 ml cukraus;

- 1 a. š. vanilinio cukraus;

- 75 g migdolų miltų;

 

Viršutiniam sluoksniui reikės:

- 400 ml plaktos grietinėlės;

- 600-800 ml aviečių;

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi. Elektriniu maišytuvu sumaišykite sviestą ir cukrų iki švelniai kreminės tekstūros.

Sudėkite likusius ingredientus ir pamaišykite dar keletą minučių, kol viskas gerai išsimaišys. Tešla turėtų būti šiek tiek lipni. Ant kepimo popieriaus tolygiai paskirstykite tešlą.

2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Toliau maišydami,  palaipsniui dėkite cukrų ir vanilinį cukrų. Ant biskvito tešlos sluoksnio paskirstykite morengų masę, viršų apibarstykite migdolų miltais arba smulkintais lazdyno riešutų gabaliukais. Kepkite 20 minučių arba iki kol migdolai įgaus auksinę spalvą. Prieš formuojant tortą, leiskite morengams visiškai atvėsti. 

3. Perpjaukite pyragą išilgai į dvi lygias dalis. Apatinį sluoksnį padenkite grietinėle ir avietėmis. Ant viršaus dėkite kitą biskvito sluoksnį. Jį papuoškite likusia plakta grietinėle ir avietėmis. Patiekite iš karto.

 

 

 

     

Kastehelmi
Tortinė 240 mm, skaidri
50.00 €


Citterio 98

Mentelė tortui
35.00 € 

 
Citterio 98
Matiniai stalo serviravimo įrankiai