Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį

Aguoninis keksas su obuoliais

Paprastai nepaprasta popietė. Skirkite laiko sau ir nuspalvinkite dieną bendravimu, dėmesingumu ir išsikepkite AGUONINĮ KEKSĄ SU OBUOLIAIS. Pažadame, šis kepinys – tikras energijos ir geros nuotaikos užtaisas! 

Keksui reikės:

-          1½ stiklinės miltų (mes naudojome miltus be gliuteno – maišėme kukurūzų, grikių, ryžių ir kokosų miltus);

-          100 g minkšto sviesto;

-          80 g cukraus;

-          2 kiaušinių;

-          ½ stiklinės kefyro;

-          1,5 v.š. krakmolo;

-          1 a.š. kepimo miltelių;

-          2 a.š. vanilinio cukraus;

-          2 obuolių;

-          1 stiklinės aguonų.

 

1. Sviestą išsukite su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinį, nuolat maišykite. Supilkite kefyrą, išmaišykite iki vientisos masės.

2. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

3. Suberkite į gautą masę – viską dar kartą gerai išmaišykite.

4. Sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius ir suberkite aguonas, viską permaišę, supilkite į kepimo indą.

5. Kepkite  180°C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai paruduos.

Ypač gardžiai pyragas atrodys pateiktas pilkoje Kastehelmi  lėkštėje.