
Paprastai nepaprasta popietė. Skirkite laiko sau ir nuspalvinkite dieną bendravimu, dėmesingumu ir išsikepkite AGUONINĮ KEKSĄ SU OBUOLIAIS. Pažadame, šis kepinys – tikras energijos ir geros nuotaikos užtaisas!
 |
Keksui reikės:
- 1½ stiklinės miltų (mes naudojome miltus be gliuteno – maišėme kukurūzų, grikių, ryžių ir kokosų miltus);
- 100 g minkšto sviesto;
- 80 g cukraus;
- 2 kiaušinių;
- ½ stiklinės kefyro;
- 1,5 v.š. krakmolo;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 2 a.š. vanilinio cukraus;
- 2 obuolių;
- 1 stiklinės aguonų.
|
 |
1. Sviestą išsukite su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinį, nuolat maišykite. Supilkite kefyrą, išmaišykite iki vientisos masės.
2. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
3. Suberkite į gautą masę – viską dar kartą gerai išmaišykite.
4. Sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius ir suberkite aguonas, viską permaišę, supilkite į kepimo indą.
5. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai paruduos.
|
Ypač gardžiai pyragas atrodys pateiktas pilkoje Kastehelmi lėkštėje.
Nuotraukos: www.vers-24.pl