Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį
Šiuo metu prekę stebi 1 žmonės

Atgal Žvakidė 150 mm

Prekės kodas: 6411923659031
Dizainerio Timo Sarpanevos žvakidė Festivo tapo pasauline sensacija, kai tik ji pasirodė 1967 m. Per kelis dešimtmečius nuo tada ji tapo tikra šiuolaikinio suomių dizaino ikona. Ledą primenantis tekstūruotas stiklo objekto paviršius suteikia unikalumo, elegancijos bet kuriam namų interjerui. Žvakidės yra įvairių dydžių ir sukuria nuostabų vaizdą atskirai arba sugrupuotos po kelias. Metalinis įdėklas tvirtai laiko žvakes savo vietoje, todėl yra saugu ir lengva mėgautis šiltu žvakės švytėjimu. Universalus 150 mm Festivo žvakidės dydis lengvai dera bet kokiame interjere bei sukuria švelnią atmosferą. Puiki dovanos idėja vestuvėms, jubiliejams ar gimtadieniams.
89.90 €
Turime sandėlyje
Pirkti

Pilnas aprašymas

Istorija prasidėjo tuo, kad dizaineris Timo Sarpaneva iš tiesų sukūrė ne Festivo žvakidę, o vyno taurę sau, kurioje norėjo sutalpinti visą vyno butelį. Šiurkščios išorės, panaši į ledą taurė buvo pagaminta iš dviejų dalių – dubens ir pagrindo. Kiekvienas jų buvo pučiamas atskirai. Kol dirbtuvėje taurių pagrindai stovėjo vieni, kilo mintis juos panaudoti kaip žvakides. Taip gimė naujosios klasikos prototipas. Nuo 1967 m. gaminama Festivo žvakidė tapo tikra suomių namų ikona.

Priežiūros instrukcijos

Priežiūros instrukcijos


Tik rankinis plovimas

Dizaineriai

Timo Sarpaneva

Dizaineris ir skulptorius Timo Sarpaneva (1926-2006) buvo tarptautiniu mastu žinomas suomių dizaino autoritetas. Sakoma, kad šis daugelio medžiagų meistras turėjo retą sugebėjimą įtaigauti ir garbinti grožį. Jo kilimas link dizaino pasaulio viršūnės prasidėjo 1950 m.

Sarpaneva darbai eksponuojami viso pasaulio namuose ir muziejuose. Jo darbų spektras apima praktiškus ir meninius stiklo gaminius, tekstilės bei grafikos kūrinius. Sarpaneva atliko svarbų vaidmenį "Iittala". Jis sukūrė „i“ logotipą, kuris tarnauja kaip kompanijos simbolis. Į "Iittala" rinkinį įtrauktas dar 1960 m. Sarpaneva sukurtas ketaus puodas, kuris tapo tarptautiniu mastu atpažįstamu dizainerio simboliu.

Atgal