Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį
Šiuo metu prekę stebi 1 žmonės

Atgal Stiklinė 330 ml 2 vnt. lino | linen

Prekės kodas: 6411923666848
Architektė Aino Aalto prisidėjo prie modernaus Suomijos dizaino kūrimo šiuolaikiškais gaminiais, kuriuose dera funkcija ir grožis, bei medžiagos. Aino Aalto kolekcija yra aktuali ir gaminama ik šiol, nuo to momento, kai „iittala“ kompanija ją pristatė dar 1932 metais. Įkvėpti vandens ratilų, Aalto spausto stiklo indai buvo įvertinti auksu 1936 m. Milano Trienalėje. Taip mėgiama kolekcija ir toliau išlieka pagrindiniu namų gaminiu visame pasaulyje, dėl paprasto, erdvę taupančio dizaino. Stiklines patogu laikyti sudėtas viena į kitą. Aino Aalto stiklinės yra parduodamos po 2 vnt. pakuotėje. Nesenstanti klasika yra universali ir patvari, pakankama kasdieniam naudojimui. Naujoji lino spalva suteikia šviežumo ir švaros pojūtį. Galite rinktis iš keleto spalvų ir dviejų skirtingų dydžių.
24.90 €
Turime sandėlyje
Pirkti

Pilnas aprašymas

Dizainas įkvėptas ratilų, atsirandančių įmetus akmenuką į ramiai tyvuliuojantį ežero vandenį. Kadangi ši linija yra vienas iš seniausiai gaminamų Iittala modelių, tai puikus nesenstančio skandinaviško dizaino pavyzdys, ne kartą patikrintas laiko išbandymų. Linijos pagrindą sudaro serviravimo dubenys, lėkštės ir stiklinės. Stiklinės gaminamos įvairių spalvų, serviravimo indai - skaidrūs. 

Atsižvelgiant į Iittala dizaino filosofiją, kolekcija lengvai derinama su kitais produktais, paprastai bei gražiai kombinuojama su visais Iittala gaminiais.

Aino Aalto originaliai kolekciją vadino “Bölgeblick”. Ši serija 1936 m. meno trienalėje Milane laimėjo aukso medalį.

Priežiūros instrukcijos

Priežiūros instrukcijos


Saugu plauti indaplovėse

Dizaineriai

Aino Aalto

Aino Marsio, gimusi Helsinkyje 1894 m., Helsinkio politechnikos institute įgijo architektūros išsilavinimą ir 1924 m. pradėjo dirbti Alvar Aalto architektų dirbtuvėse. Netrukus ji ištekėjo už Alvar Aalto ir kartu su nauja pavarde jai teko partneris visam gyvenimui. Pora visą gyvenimą glaudžiai dirbo kartu iki Aino mirties 1949 m.

Aino Aalto nuopelnai neišmatuojami, ji paliko stiprų, nešališką ir modernų pėdsaką dizaino ir architektūros srityse. Geriausiai žinoma kaip Bölgeblick stiklo linijos, sukurtos 1932 m., kūrėja. Šiandien ši linija "Iittala" kolekcijoje siejama būtent su Aina Aalto vardu. Liniją sukurti įkvėpė vandens ratilai, matomi įmetus akmenį, ir po 80 metų ji vis dar atrodo šiuolaikiškai.

„Kaskart, kai nuskamba dizainerės vardas, kas nors ištaria: legendinė Aino Aalto. Ji labiausiai estetiška mano sutikta asmenybė.“ Šitaip 1976 m. interviu metu Aino apibūdino jos draugė Maire Gullichsen. Tarptautinėje arenoje Aino Aalto buvo suomiško dizaino pionierė. Jos parodomoji architektūrinė kompozicija Artek stendui Milano trienalėje 1936 m. buvo apdovanota Grand Prix apdovanojimu, o jos stiklo linija apdovanota aukso medaliu. Aino Aalto taip pat kūrė ir projektavo pastatus, interjerus, baldus bei tekstilės gaminius.

 

Atgal