Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį
Šiuo metu prekę stebi 1 žmonės

Atgal Patalynės komplektas 150x210cm Cheetah rudas | brown

Prekės kodas: 6411923674041
Patalynės komplektas pasižymi žaismingu gepardo raštu, kurį sukūrė Oiva Toikka. Grafikoje pavaizduotas rudas gepardas, pasislėpęs džiunglių lapuose. Patalynė pasiūta iš aukštos kokybės 100% perkelinės medvilnės. Kiekviename komplekte yra vienas antklodės ir vienas pagalvės užvalkalas. Cheetah patalynė yra iittala Oiva Toikka kolekcijos dalis, kuri pagerbia legendinį dizainerį ir menininką. Ypač žinomas dėl savo stiklo meno, Oiva Toikka garsėjo neribota vaizduote ir žaismingu dizainu.
89.90 €
Turime sandėlyje
Pirkti

Dizaineriai

Oiva Toikka

Profesoriaus Oiva Toikka vardas yra vienas iš reikšmingiausių suomių stiklo kultūroje. Jo vaizdingas, turtingas ir drąsus stiklo menas gerokai nutolęs nuo supaprastintos šiaurės dizaino estetikos. Meistras savo jėgas yra išbandęs tiek keramikoje, dekoracijų kūrime, tiek kostiumų dizaine, o nuo 1972 m. pradėjo kurti ir stiklinius paukščius. Menininkas užsiima scenos menais tiek pat laiko, kiek ir stiklo gaminių kūrimu. The Birds kolekcija, kurią pats dizaineris apibūdina kaip netaikyklingą perlą, yra geriausiai žinomas Toikka kūrinys.

O. Toikka puikiai žinomas tarptautiniu mastu, pelnęs „Lunning Prize“ (vadinamąjį suomišką Nobelio apdovanojimą) už pasiekimus dizaino srityje, taip pat apdovanotas valstybės medaliu „Pro Finlandia Medal“ už indėlį į šalies kultūrą bei meną, pasauliniu „World Glass Now 85 Award“ ir vienu garbingiausių suomių dizaino „Kaj Franck Design Prize“ bei Švedijos karaliaus apdovanojimų „Prince Eugen Medal“ už meninius pasiekimus.

 

Atgal