Grįžti į pradinį puslapį
0
0
Grįžti į pradinį puslapį
Šiuo metu prekę stebi 1 žmonės

Atgal Lėkštė 170 mm jūros mėlyna | sea blue

Prekės kodas: 6411923664103
Įkvėpta ryto rasos lašelių, dizainerio Oiva Toikka Kastehelmi kolekcija yra ikoninis Suomijos dizaino atspindys. Nedidelė lėkštė yra labai universali ir ypač tinka užkandžiams, tapoms ar desertams patiekti. Beje, tai ir puiki dovana. Pagaminta Suomijoje. Suteikite vandenyno spalvų savo stalui, pasitelkdami naujuosius jūros mėlynumo „iittala“ gaminius.
20.90 €
Turime sandėlyje
Pirkti

Pilnas aprašymas

Kastehelmi stiklo kolekcija, kurią O. Toikka sukūrė 1964 m., buvo ne tik dizaino, tačiau ir techninių gamybos sunkumų sprendimas. 

Idėja panaudoti stiklo lašelius dekoravimui kilo bemąstant apie būdus, kaip paslėpti presuoto stiklo sujungimo taškus bei linijas, liekančias gamybos proceso pabaigoje. Stiklo meistras buvo itin nepatenkintas  stiklo sujungimo žymėmis ant produkcijos, kurias palikdavo presavimo mašinos. Kadangi O. Toikka jausdavo ypatingą įkvėpimą iškilus techninėms kliūtims bei iššūkiams stiklo gamyboje, pradėjo galvoti kaip būtų galima jas paslėpti. Dizainerio eksperimentas su įvairaus dydžio stiklo lešeliais galiausiai tapo visiškai naujo paviršiaus dizaino prototipu, išryškinančiu ir pabrėžiančiu šviesos žaismą bei atspindžių eleganciją. 

Suomiškas pavadinimas – rasos lašelis – įkvėptas gamtos grožio, žibančios ir spindinčios rytinės rasos, kuri rieda žolynais tarsi perliukai, vasaros saulei kylant virš horizonto.
Kastehelmi žinoma kaip vienas iš populiariausių O. Toikka dizaino sprendimų ir buvo gaminama iki 1988 m. Švenčiant penkiasdešimtąjį O. Toikka jubiliejų, Iittala savo gerbėjams naujai pristatė populiariausių Kastehelmi produktų kolekciją 2010 metais.

Stiklo produktai pagaminti naudojant kokybiškiausią belgišką smėlį, pasižymintys itin dideliu skaidrumu, kietumu bei tvirtumu. Būtent dėl šių savybių, stiklui laužiant šviesos spindulius galite pamatyti visą vaivorykštės spalvų gamą. Taip pat, fizinės ypatybės garantuoja produkto cheminį ir mechaninį patvarumą.

"iittala" spalvoto stiklo gamybai naudojami oksidai. Tai reiškia, kad bėgant metams tiesioginiai saulės spinduliai nepakeis ir neišblukins stiklo gaminių spalvų, produktai turi didelį atsparumą įbrėžimams. Taip pat - visa "iittala" produkcija yra bešvinė, draugiška aplinkai.

Priežiūros instrukcijos

Priežiūros instrukcijos


Saugu plauti indaplovėse

Dizaineriai

Oiva Toikka

Profesoriaus Oiva Toikka vardas yra vienas iš reikšmingiausių suomių stiklo kultūroje. Jo vaizdingas, turtingas ir drąsus stiklo menas gerokai nutolęs nuo supaprastintos šiaurės dizaino estetikos. Meistras savo jėgas yra išbandęs tiek keramikoje, dekoracijų kūrime, tiek kostiumų dizaine, o nuo 1972 m. pradėjo kurti ir stiklinius paukščius. Menininkas užsiima scenos menais tiek pat laiko, kiek ir stiklo gaminių kūrimu. The Birds kolekcija, kurią pats dizaineris apibūdina kaip netaikyklingą perlą, yra geriausiai žinomas Toikka kūrinys.

O. Toikka puikiai žinomas tarptautiniu mastu, pelnęs „Lunning Prize“ (vadinamąjį suomišką Nobelio apdovanojimą) už pasiekimus dizaino srityje, taip pat apdovanotas valstybės medaliu „Pro Finlandia Medal“ už indėlį į šalies kultūrą bei meną, pasauliniu „World Glass Now 85 Award“ ir vienu garbingiausių suomių dizaino „Kaj Franck Design Prize“ bei Švedijos karaliaus apdovanojimų „Prince Eugen Medal“ už meninius pasiekimus.

 

Atgal